Constructiehout voor een mooie tuin

steigerhout

Ontwerp en timmer zelf je meubelen in elkaar …

Ben je een handige Harry? Ontwerp en timmer zelf je tuinmeubelen in elkaar met ons assortiment Steigerhout. Want zelf je meubelen maken in dit stoere ‘vintage’ hout is superleuk om te doen. Via een uniek procédé worden de planken onder hoge druk geïmpregneerd met een product waar een grijze kleur aan toegevoegd is. Zo krijgt het hout zijn typische authentieke look.

constructiehout ronde palen

Ronde houten palen

Ronde palen worden gefreesd uit dunne boomstammen. Daardoor bewaart het hout zijn natuurlijke vorm en sterkte. Bij warme, zonnige periodes droogt het hout en ontstaan er soms scheuren in de lengte. Dit is volledig normaal en niet te vermijden. De sterkte van de palen wordt hierdoor geenszins negatief beïnvloed. Palen in diameter 60 en 80 mm zijn aan één zijde gekroond en één zijde gepunt. Palen in diameter 100 en 120 mm zijn aan beide zijden gekroond.

constructiehout vierkante palen

Vierkante palen

Onze vierkante palen worden gezaagd uit hout buiten de kern, wat de kans op kromtrekken en scheuren vermindert. Kleine scheuren onder invloed van temperatuurschommelingen zijn echter niet te vermijden. Hout is een natuurlijk product. De palen worden o.a. gebruikt voor het monteren van schermen in uw tuin. De schermen kunnen met het unieke L-beslag en de betonvoeten of grondpiketten stevig gemonteerd worden.

constructiehout gleufpalen

Houten gleufpalen

Houten gleufpalen zijn perfect te combineren met onze schermen voor gleufpalen of met onze blokhutplanken. Je kan ze stevig verankeren met onze betonvoeten of grondpiketten. De gleuf van de palen is 28 mm breed. De hoogte van de gleufpalen meet 2700 mm en verkrijgbaar als hoek- tussen- of eindpaal. Een afsluiting met houten gleufpalen en blokhutplanken is heel eenvoudig te monteren.

download-folder-TH-2019

constructiehout steigerhout

Steigerhout

Ons assortiment steigerhout bestaat uit oa. recuperatiehout en houten steenschotten. Verder hebben we nog lariks steigerhout en Vintage steigerhout waar grijs impregneerproduct aan wordt toegevoegd om de planken een authentieke “vintage” uitstraling geven. Ideaal om zelf je tuinmeubelen mee te maken!

constructiehout planken

Geschaafde planken

Kies uit een zeer ruim assortiment van mooi geschaafde planken in geïmpregneerd hout. We hebben een heel uitgebreide keuze uit diverse diktes, breedtes en lengtes op stock. De houten planken zijn telkens mooi glad geschaafd en de hoeken afgerond. Ideaal voor het afwerken van je houtconstructies. Ook planken met schors verkrijgbaar.

constructiehout biels

Biels

Een biels is de vervanger van de – door milieuredenen verboden – spoorbiels. Biels kunnen prima dienst doen als landbouwhek, hoekpalen, tuinmeubelen of als landelijke borderrand. We hebben 2 soorten biels:

  • Trein biels van 2600 mm lengte
  • Mini biels van 2500mm lengte die aan 2 zijden afgevlakt zijn.

Bezoek onze 2.000m² grote showtuin

Neem een kijkje in onze showtuin. Het merendeel van onze producten kan je zo meenemen uit stock.