Constructiehout voor een mooie tuin

steigerhout

Maak zelf je tuinmeubelen met ons steigerhout

Ben je een handige Harry? Ontwerp en timmer zelf je tuinset in elkaar met ons assortiment Steigerhout. Want zelf je meubelen maken in dit stoere ‘vintage’ hout is goedkoop én superleuk om te doen. Steigerhout is bovendien een perfect materiaal om zelf meubels van te maken. Dus waarom een dure tuinset kopen uit de winkel? Ga vandaag nog aan de slag en geniet binnenkort van je zelf gemaakte loungeset in je tuin! Wedden dat je vrienden verstelt zullen staan van je timmerwerk? Download hieronder de 4 montagehandleidingen. Veel succes!

Zetel

Download hier de handleiding
van de zetel.

Terrastafel

Download hier de handleiding
van de tafel.

Hoekzetel

Download hier de handleiding
van de hoekzetel.

Bijzettafel

Download hier de handleiding
van de bijzettafel.

ronde palen

Ronde palen

Ronde palen worden gefreesd uit dunne boomstammen. Daardoor bewaart het hout zijn natuurlijke vorm en sterkte. Bij warme, zonnige periodes droogt het hout en ontstaan er soms scheuren in de lengte. Dit is volledig normaal en niet te vermijden. De sterkte van de palen wordt hierdoor geenszins negatief beïnvloed. Palen in diameter 60 en 80 mm zijn aan één zijde gekroond en één zijde gepunt. Palen in diameter 100 en 120 mm zijn aan beide zijden gekroond.

vierkante palen

Vierkante palen

Onze vierkante palen worden gezaagd uit hout buiten de kern, wat de kans op kromtrekken en scheuren vermindert. Kleine scheuren onder invloed van temperatuurschommelingen zijn echter niet te vermijden, want hout is nu eenmaal een natuurlijk product. Deze houten palen hebben we op stock in verschillende afmetingen. Ideaal voor al je ‘doe-het-zelf’ klussen.

geschaafde planken

Geschaafde planken

Kies uit een zeer ruim assortiment van mooi geschaafde planken in geïmpregneerd hout. We hebben een heel uitgebreide keuze uit diverse diktes, breedtes en lengtes op stock. De houten planken zijn telkens mooi glad geschaafd en de hoeken afgerond, dus klaar voor gebruik. Ideaal voor al je timmerwerk of voor het maken van een tuinmeubelen, houtconstructies, hekwerk, afsluitingen, …. Ook planken met schors verkrijgbaar.

houten gleufpalen

Gleufpalen

Houten gleufpalen zijn perfect te combineren met onze schermen voor gleufpalen of met onze blokhutplanken. Je kan ze stevig verankeren met onze betonvoeten of grondpiketten. De gleuf van de palen is 28 mm breed. De hoogte van de gleufpalen meet 2700 mm en verkrijgbaar als hoek- tussen- of eindpaal. Een afsluiting met houten gleufpalen en blokhutplanken is heel eenvoudig te monteren.

steigerhout

Steigerhout

Steigerhout bestaat uit hout waar, via een uniek procedé, grijs impregneerproduct wordt toegevoegd om de planken een ‘vintage’ uitstraling geven. Ons assortiment bestaat uit latten (30 x 60 x 2500 mm) en planken (30 x 195 x 2500 mm). Ideaal om zelf je tuinmeubelen mee te maken!

gebruikt-steigerhout

Gebruikt steigerhout

Gebruikt steigerhout ziet er niet alleen stoer uit, het is een ideaal product voor het leggen van een buitenvloer voor bv. evenementen, feestjes enz. Het creëert een bepaalde look en sfeer die op dit moment helemaal ‘in’ is. Bovendien is het recupereren van gebruikt materiaal ecologisch. Verkrijgbaar in afmeting 32 x 200 x 5000 mm.

biels

Biels

Een biels is de vervanger van de – door milieuredenen verboden – spoorbiels. Biels kunnen prima dienst doen als landbouwhek, hoekpaal, voor het maken van tuinmeubelen of als landelijke borderrand. Onze biels hebben een afmeting van 100 x 120 x 2500 mm.

constructiehout-balken

Kepers en balken

Een keper is een onderdeel van een dakconstructie met ribben die van de voet van het dak tot de nok lopen. In combinatie met stevige houten onderbalken vormen zij de basis voor een solide dakconstructie. Maar dit hout is ook geschikt voor diverse houtconstructies en dus onmisbaar voor elke doe-het-zelver. Verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes.

dura palen

Dura palen

Deze topkwaliteit houten palen zijn voorzien van een dubbele impregnatie in een hogedrukketel onder vacuüm. Ze zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en staan garant voor een extra lange levensduur. Verkrijgbaar in volgende afmetingen: diam 70 x 1600 mm, diam 90 x 1800 mm, diam 90 x 2000 mm en diam 100 x 2500 mm.

Ruime keuze in blokhutplanken

blokhutplanken scherm

Blokhutplanken, voor een mooi houten wand

Onze blokhutplanken in geïmpregneerd, kwaliteitsvol hout, worden gebruikt als constructiehout maar ook om zelf een mooi planken scherm te maken. Door zijn tand- en groefprofiel kan je ze snel en eenvoudig monteren. Combineer ze met houten, aluminium of betonnen gleufpalen. De blokhutplanken zijn verkrijgbaar in 2 diktes en in 2 breedtes. Keuze uit verschillende lengtes en houtsoorten. Afwerken kan je met een een rechte finishplank.

Blokhutplank geïmpregneerd

Geïmpregneerde blokhutplanken behoren tot de ‘klassiekers’ en worden veruit het meest gebruikt. Deze veelzijdige houtsoort past nagenoeg in elke tuin en zorgt voor warme uitstraling. Verkrijgbaar in 2 verschillende secties en diverse lengtes en natuurlijk steeds op voorraad.

thermowood-blokhutplank

Blokhutplank Thermowood

Thermowood is Noors dennenhout dat een thermische behandeling onderging. Daardoor is het erg duurzaam en kan je het vergelijken met teak en bangkirai. Combineer deze blokhutplanken met houten gleufpalen, beton- of aluminiumpalen. Ook alle grondbevestiging verkrijgbaar.

triple-blokhutplank

Blokhutplank Line

De blokhutplank Line heeft een decoratief, fijn gelijnd profiel en geeft je tuin een strak uitzicht. De fijne lijnen in het hout combineren mooi met zwarte beton of aluminiumpalen. Verkrijgbaar in geïmpregneerd hout en thermowood. Werk af met de bijhorende finishplank. Ook alle paal- en grondbevestiging bij ons verkrijgbaar.

Bezoek onze showtuin!

Neem een kijkje in onze showtuin. Het merendeel van onze producten kan je zo meenemen uit stock.