Constructiehout voor een mooie tuin

steigerhout

Maak zelf je tuinmeubelen met ons steigerhout

Ben je een handige Harry? Ontwerp en timmer zelf je tuinset in elkaar met ons assortiment Steigerhout. Want zelf je meubelen maken in dit stoere ‘vintage’ hout is goedkoop én superleuk om te doen. Steigerhout is bovendien een perfect materiaal om zelf meubels van te maken. Dus waarom een dure tuinset kopen uit de winkel? Ga vandaag nog aan de slag en geniet binnenkort van je zelf gemaakte loungeset in je tuin! Wedden dat je vrienden verstelt zullen staan van je timmerwerk? Download hieronder de 4 montagehandleidingen. Veel succes!

Zetel

Download hier de handleiding
van de zetel.

Terrastafel

Download hier de handleiding
van de tafel.

Hoekzetel

Download hier de handleiding
van de hoekzetel.

Bijzettafel

Download hier de handleiding
van de bijzettafel.

constructiehout ronde palen

Ronde palen

Ronde palen worden gefreesd uit dunne boomstammen. Daardoor bewaart het hout zijn natuurlijke vorm en sterkte. Bij warme, zonnige periodes droogt het hout en ontstaan er soms scheuren in de lengte. Dit is volledig normaal en niet te vermijden. De sterkte van de palen wordt hierdoor geenszins negatief beïnvloed. Palen in diameter 60 en 80 mm zijn aan één zijde gekroond en één zijde gepunt. Palen in diameter 100 en 120 mm zijn aan beide zijden gekroond.

vierkante palen

Vierkante palen

Onze vierkante palen worden gezaagd uit hout buiten de kern, wat de kans op kromtrekken en scheuren vermindert. Kleine scheuren onder invloed van temperatuurschommelingen zijn echter niet te vermijden. Hout is een natuurlijk product. De palen worden o.a. gebruikt voor het monteren van schermen in uw tuin. De schermen kunnen met het unieke L-beslag en de betonvoeten of grondpiketten stevig gemonteerd worden.

constructiehout planken

Geschaafde planken

Kies uit een zeer ruim assortiment van mooi geschaafde planken in geïmpregneerd hout. We hebben een heel uitgebreide keuze uit diverse diktes, breedtes en lengtes op stock. De houten planken zijn telkens mooi glad geschaafd en de hoeken afgerond, dus klaar voor gebruik. Ideaal voor al je timmerwerk of voor het maken van een tuinmeubelen, houtconstructies, hekwerk, afsluitingen, …. Ook planken met schors verkrijgbaar.

constructiehout gleufpalen

Gleufpalen

Houten gleufpalen zijn perfect te combineren met onze schermen voor gleufpalen of met onze blokhutplanken. Je kan ze stevig verankeren met onze betonvoeten of grondpiketten. De gleuf van de palen is 28 mm breed. De hoogte van de gleufpalen meet 2700 mm en verkrijgbaar als hoek- tussen- of eindpaal. Een afsluiting met houten gleufpalen en blokhutplanken is heel eenvoudig te monteren.

constructiehout steigerhout

Steigerhout

Ons assortiment steigerhout bestaat uit oa. recuperatiehout en houten steenschotten. Verder hebben we nog lariks steigerhout en Vintage steigerhout waar grijs impregneerproduct aan wordt toegevoegd om de planken een authentieke “vintage” uitstraling geven. Ideaal om zelf je tuinmeubelen mee te maken!

constructiehout biels

Biels

Een biels is de vervanger van de – door milieuredenen verboden – spoorbiels. Biels kunnen prima dienst doen als landbouwhek, hoekpalen, tuinmeubelen of als landelijke borderrand. We hebben 2 soorten biels:

  • Trein biels van 2600 mm lengte
  • Mini biels van 2500 mm lengte – aan 2 zijden afgevlakt
douglas balk

Douglas balk

Douglas hout is toepasbaar in allerlei houtconstructies, maar dankzij zijn natuurlijke duurzaamheid vooral voor buitentoepassingen. Indien je Douglas boven de grond monteert is de levensduur ca. 10 jaar. Ons gamma geschaafde balken bieden wij aan in 2 afmetingen.

Douglas plank

Deze mooie planken in Douglas hout zijn steeds bij ons op stock en verkrijgbaar in afmeting 22 x 200 x 3000 mm. Dit duurzame hout is door zijn licht gewicht  ideaal voor al uw houtconstructies, zowel buiten als binnen.

douglas-paal

Douglas paal

Douglas hout is sterk, duurzaam en betaalbaar en heeft bovendien een warme uitstraling. Deze houtsoort is bijzonder geschikt tegen zon, weer en wind. Onze geschaafde, vierkante palen zijn steeds op stock en verkrijgbaar in afmeting 120 x 120 x 2400 mm.

download-folder-TH
blokhutplanken scherm

Blokhutplanken, voor een mooi houten wand

Onze blokhutplanken in geïmpregneerd, kwaliteitsvol hout, worden gebruikt als constructiehout maar ook om zelf een mooi planken scherm te maken. Door zijn tand- en groefprofiel kan je ze snel en eenvoudig monteren. Combineer ze met houten, aluminium of betonnen gleufpalen. De blokhutplanken zijn verkrijgbaar in 2 diktes en in 2 breedtes. Keuze uit verschillende lengtes en houtsoorten. Afwerken kan je met een een rechte finishplank.

blokhutplanken-vintage

Blokhutplanken Vintage

Onze Vintage blokhutplanken hebben een mooie, vergrijsde ‘look’ en staan erg mooi in een landelijke tuin. Afmetingen: 28 x 145 x 1800 mm. Ideaal te combineren met onze Vintage gleufpalen, maar ook met beton- of aluminiumpalen. Ook alle grondbevestiging is bij ons verkrijgbaar.

blokhutplanken-cordoba

Blokhutplanken Cordoba

De Cordoba blokhutplanken hebben een decoratief en fijn gelijnd profiel en passen in elke tuin. Afmetingen: 28 x 145 x 1800 mm. Ideaal te combineren met onze houten gleufpalen, maar ook met beton- of aluminiumpalen. Ook alle grondbevestiging is bij ons verkrijgbaar.

blokhutplanken-thermowood

Blokhutplanken Thermowood

Thermowood is Noors dennenhout dat een thermische behandeling onderging. Daardoor is het erg duurzaam en kan je het vergelijken met teak en bangkirai. Combineer de blokhutplanken met onze thermowood gleufpalen, beton- of aluminiumpalen. Ook alle grondbevestiging verkrijgbaar.

Bezoek onze showtuin!

Neem een kijkje in onze showtuin. Het merendeel van onze producten kan je zo meenemen uit stock.