De houtsoorten van onze tuinhuizen

Kies uit 4 kwaliteitsvolle en duurzame houtsoorten:

geimpregneerd_hout-1x1-1-De houtsoorten van onze tuinhuizen

Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout is de meest budgetvriendelijke keuze van onze houtsoorten. Deze houtsoort (vuren of grenen) van Europese origine heeft een bepaalde behandeling nodig alvorens ze voor buitentoepassingen kan gebruikt worden. Vandaar de impregnatie, die ervoor zorgt dat het hout gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaat.

Kenmerken: budgetvriendelijk - typische houtnerven tekening en knopen - natuurlijke look

ayous-thermowood-1x1-1-De houtsoorten van onze tuinhuizen

Thermowood

Thermowood is geen hout op zich maar heeft een ‘thermische’ hitte behandeling ondergaan waardoor alle voedingsstoffen voor schimmels en bacteriën uit het hout werden gehaald. Dankzij deze thermische modificatie zal het hout stabiel blijven en niet meer krimpen. Na behandeling gaat thermowood in buitentoepassingen boven de grond 15 tot 20 jaar mee.

Kenmerken: thermisch behandeld (100% natuurlijk proces) - hout met een diepbruine kleur

ayous-thermowood-1x1-1-De houtsoorten van onze tuinhuizen

Ayous

Ayous is een tropische zachthoutsoort die dankzij een thermische behandeling dezelfde duurzaamheidsklasse (2) heeft als sommige tropische hardhoutsoorten. Omwille van de thermische behandeling heeft ayous een mooie bruine en warme uitstraling en zal het op termijn egaal vergrijzen. Voor een optimaal resultaat raden wij een behandeling met het product Nanoskin aan.

Kenmerken: goedkoper alternatief voor bv. padouk - mooi glad hout en volledig knoopvrij - warme kleurtint en egale vergrijzing - gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee

padoek-1x1-1-De houtsoorten van onze tuinhuizen

Padouk

Padouk is een tropische hardhoutsoort en uiterst geschikt voor buitengebruik. Van nature is padouk felrood, onder invloed van UV-stralen zal het mooi gaan vergrijzen. Padouk behoort ook tot de meest duurzame houtsoorten (duurzaamheidsklasse 1), zodat je ook zonder onderhoud 20 tot 25 jaar kan genieten van deze houtsoort.

Kenmerken: uiterst duurzaam (20 - 25 jaar) - zeer stabiel - volledig knooppvrij - luxe uitstraling